Grillet irsk sirloin oksekød på smørbrændte hvide asparges og citronsquash

Claus Holm opskrifter

2 pers.

Ingredienser

  • 300 gram irsk sirloin steak
  • groft salt, knust sort peber
  • 6 stk. hvide asparges
  • 1 stk. squash
  • 1 stk. citron
  • 50 gram smør
  • 1 dl olivenolie
  • Friske timianskud fra haven
  • Frisk dild eller fennikel-top
  • 1 stk. citron

Claus Holm opskrifter

  • 300 gram irsk sirloin steak
  • groft salt, knust sort peber
  • 6 stk. hvide asparges
  • 1 stk. squash
  • 1 stk. citron
  • 50 gram smør
  • 1 dl olivenolie
  • Friske timianskud fra haven
  • Frisk dild eller fennikel-top
  • 1 stk. citron

Claus Holm opskrifter

Kan både laves på grill og pande i køkkenet

Bøfferne krydres med salt og peber. Grilles 3-4 min. på begge sider og hviler så 3 min. Jeg elsker personligt, når bøffen har rød kerne.

Asparges skrælles fra top mod bund. Ca. 2 cm. af bunden knækkes af. Sæt en lille bakke på grillen, kom smørret i og lad det brune. Så tilsættes asparges – ca. 3 min – som krydres med salt samt citronskal og -saft.

Pluk de fine urter – her kan du bruge lige de urter, du vil.

Skær squash i meget tynde lange skiver på langs. Læg 4 stk. på en tallerken, så de overlapper hinanden lidt. Krydr dem med reven citronskal, salt og peber samt olivenolie.

Skær asparges i mindre stykker, læg dem ovenpå squashen. Skær kødet i tre smukke stykker og top det hele med krydderurter og til sidst det brunede smør.

Hertil kan du spise nye kartofler, det elsker jeg selv.

Kan både laves på grill og pande i køkkenet

Bøfferne krydres med salt og peber. Grilles 3-4 min. på begge sider og hviler så 3 min. Jeg elsker personligt, når bøffen har rød kerne.

Asparges skrælles fra top mod bund. Ca. 2 cm. af bunden knækkes af. Sæt en lille bakke på grillen, kom smørret i og lad det brune. Så tilsættes asparges – ca. 3 min – som krydres med salt samt citronskal og -saft.

Pluk de fine urter – her kan du bruge lige de urter, du vil.

Skær squash i meget tynde lange skiver på langs. Læg 4 stk. på en tallerken, så de overlapper hinanden lidt. Krydr dem med reven citronskal, salt og peber samt olivenolie.

Skær asparges i mindre stykker, læg dem ovenpå squashen. Skær kødet i tre smukke stykker og top det hele med krydderurter og til sidst det brunede smør.

Hertil kan du spise nye kartofler, det elsker jeg selv.