Irsk oksegryderet med kikærter og filodej-låg

4 pers.
30 min.

Ingredients

  • 600 g irsk oksekød (udskæring velegnet til simreretter) – stuetempereret
  • 3 spsk. olivenolie
  • 3 rødløg, skåret i skiver
  • 250 g gulerødder, skrællede
  • 2 spsk. Ras El Hanout (krydderiblanding)
  • 1 dåse hakket tomat (400 g)
  • 1 dåse kikærter (400 g)
  • 3 spsk. ristede sesamfrø
  • 2 spsk. tahini (sesampasta)
  • 4 spsk. græsk yoghurt
  • 100 g smør
  • 5-6 filodejs-plader (frosne)
  • Gryde, der kan tåle ovn
  • Ovnfast fad, ca. 26 cm diameter (kapacitet ca. 1-2 l.)
  • 600 g irsk oksekød (udskæring velegnet til simreretter) – stuetempereret
  • 3 spsk. olivenolie
  • 3 rødløg, skåret i skiver
  • 250 g gulerødder, skrællede
  • 2 spsk. Ras El Hanout (krydderiblanding)
  • 1 dåse hakket tomat (400 g)
  • 1 dåse kikærter (400 g)
  • 3 spsk. ristede sesamfrø
  • 2 spsk. tahini (sesampasta)
  • 4 spsk. græsk yoghurt
  • 100 g smør
  • 5-6 filodejs-plader (frosne)
  • Gryde, der kan tåle ovn
  • Ovnfast fad, ca. 26 cm diameter (kapacitet ca. 1-2 l.)

Trin 1

Skær kødet i stykker på ca. 1,5 cm. Varm 2 spsk. olivenolie i gryden og steg kødet på høj varme i 5 minutter, indtil det er gyldenbrunt. Drys med salt og peber og fjern kødet fra gryden med en hulske.

Trin 2

Varm resten af olien op i gryden, tilsæt løgene og svits dem i 3 minutter. Skær guleroden i tynde skiver og steg i 3 minutter. Kom kødet tilbage i gryden sammen med ras el hanout-krydderi, hakket tomat og 300 ml vand. Kog op. Når gryderetten bobler, sættes gryden i ovnen med låg på. Giv retten cirka 2 timer i ovnen, indtil kødet er mørt og gennemstegt (længere om nødvendigt). Rør lejlighedsvis. Tilsæt lidt ekstra varmt vand, hvis det er nødvendigt.

Trin 3

Når kødet er tæt på at være færdigt, skrues ovntemperaturen op på 200°C. Lad filodejdejen (pakket ind i et fugtigt viskestykke) tø op og smelt smørret.

Trin 4

Når kødet er færdigt, tilsættes de drænede kikærter, 2 spsk. sesamfrø, tahin og yoghurt. Hæld gryderetten over i et ovnfast fad. Pensl et ark filodej med lidt smeltet smør og drys med sesamfrø og lidt salt og peber. Krøl filodejen lidt sammen og læg den over gryderetten som et låg. Gentag med resten af filodejpladerne, og sørg for, at hele gryderettens overflade er dækket. Bag i cirka 10 minutter,indtil filodejen er gyldenbrun.

Tip:

Pynt med frisk koriander og server med couscous

Trin 1

Skær kødet i stykker på ca. 1,5 cm. Varm 2 spsk. olivenolie i gryden og steg kødet på høj varme i 5 minutter, indtil det er gyldenbrunt. Drys med salt og peber og fjern kødet fra gryden med en hulske.

Trin 2

Varm resten af olien op i gryden, tilsæt løgene og svits dem i 3 minutter. Skær guleroden i tynde skiver og steg i 3 minutter. Kom kødet tilbage i gryden sammen med ras el hanout-krydderi, hakket tomat og 300 ml vand. Kog op. Når gryderetten bobler, sættes gryden i ovnen med låg på. Giv retten cirka 2 timer i ovnen, indtil kødet er mørt og gennemstegt (længere om nødvendigt). Rør lejlighedsvis. Tilsæt lidt ekstra varmt vand, hvis det er nødvendigt.

Trin 3

Når kødet er tæt på at være færdigt, skrues ovntemperaturen op på 200°C. Lad filodejdejen (pakket ind i et fugtigt viskestykke) tø op og smelt smørret.

Trin 4

Når kødet er færdigt, tilsættes de drænede kikærter, 2 spsk. sesamfrø, tahin og yoghurt. Hæld gryderetten over i et ovnfast fad. Pensl et ark filodej med lidt smeltet smør og drys med sesamfrø og lidt salt og peber. Krøl filodejen lidt sammen og læg den over gryderetten som et låg. Gentag med resten af filodejpladerne, og sørg for, at hele gryderettens overflade er dækket. Bag i cirka 10 minutter,indtil filodejen er gyldenbrun.

Tip:

Pynt med frisk koriander og server med couscous