
Trin 1
Skær kødet i stykker på ca. 1,5-2 cm. Varm 2 spsk. olivenolie i en gryde og steg kødet ved høj varme i 5 minutter, til det er gyldenbrunt. Drys med salt og peber og fjern kødet fra gryden med en hulske.
Trin 2
Varm resten af olivenolien i gryden, tilsæt løg og selleri og steg i 5 minutter, indtil sellerien er blød. Skær 1 peberfrugt i stykker på 2 cm og kom dem i gryden. Kom kødet tilbage i gryden sammen med oregano og 500 ml vand. Kog op, læg låg på gryden og lad kødet simre i ca. 2 timer, indtil det er mørt (længere om nødvendigt). Brug komfurets mindste blus. Rør nu og da. Tilsæt lidt ekstra vand, hvis det er nødvendigt.
Trin 3
Skær den sidste peberfrugt i tern og forårsløgene i skiver. Når kødet er gennemstegt, tilsættes peberfrugten og koges med i 5 minutter. Tilsæt derefter de skyllede bønner. Spinatbladene tilsættes først lige inden servering. Krydr gryderetten med salt og friskkværnet sort peber. Pynt med forårsløg.
Ingredienser:
- 600 g irsk oksekød (udskæring velegnet til simreretter) – stuetemperatur
- 3 spsk. olivenolie
- 2 løg, hakket
- 2 selleristilke, skåret i skiver
- 2 gule peberfrugter
- 2 kviste frisk oregano
- 1 dåse hvide kæmpebønner (400 g), drænet
- 400 g spinat
- 2 forårsløg
Serverer:
4 pers.
Tilberedningstid:
30 min.