Lam med mynte-chimichurri

4 pers.
40 min.

Ingredients

 

Lam og chimichurri sauce:

  • 4 bøffer af lammelår eller escalopes
  • 15 g persille, hakket
  • 15 g mynteblade, hakket
  • 150 ml olivenolie
  • Saft af 1/2 citron
  • 2 fed hvidløg, skrællet og knust
  • 1 rød chili, finthakket
  • Salt og friskkværnet sort peber

Broccoli couscous:

  • 100 g couscous
  • 100 ml kogende vand
  • 1 fed hvidløg, skrællet og knust
  • Revet skal og saften fra 1/2 citron
  • 250 g broccoli, skåret i stykker, den hårde stilk kasseres
  • 15 g mynteblade, hakket
  • 15 ml olivenolie

 

 

Lam og chimichurri sauce:

  • 4 bøffer af lammelår eller escalopes
  • 15 g persille, hakket
  • 15 g mynteblade, hakket
  • 150 ml olivenolie
  • Saft af 1/2 citron
  • 2 fed hvidløg, skrællet og knust
  • 1 rød chili, finthakket
  • Salt og friskkværnet sort peber

Broccoli couscous:

  • 100 g couscous
  • 100 ml kogende vand
  • 1 fed hvidløg, skrællet og knust
  • Revet skal og saften fra 1/2 citron
  • 250 g broccoli, skåret i stykker, den hårde stilk kasseres
  • 15 g mynteblade, hakket
  • 15 ml olivenolie

 

 

Til chimichurri: Bland persille, mynte, olivenolie, citronsaft, hvidløg, chili, salt og peber. Hæld halvdelen af blandingen over lammebøfferne og mariner dem så længe som muligt.

Forbered couscoussen: Hæld couscous, hvidløg, citronskal og -saft, salt og peber i en skål og rør godt rundt. Hæld vandet over blandingen, rør rundt og dæk med film. Sæt til side, indtil alt vandet er absorberet.

Kog/blancher broccolistykkerne i højst 1 minut, dræn for vand og hæld dem ned i en skål med koldt vand i 5 minutter. Hæld vandet fra, put broccolien i en foodprocessor/blender sammen med mynteblade og olivenolie, blend i små abrupte runder, for at skabe små klumper. Bland broccolien med couscoussen, krydr med lidt salt og sort peber.

Sådan tilberedes lammet: Varm en grill eller grillstegepande op til høj varme. Læg lammebøfferne på og steg dem i 3 minutter på hver side, afhængig af tykkelsen.

Servering: Server lammet med couscoussen og dryp den resterende mynte-chimichurri sauce over.

See the recipe in English

 

 

Til chimichurri: Bland persille, mynte, olivenolie, citronsaft, hvidløg, chili, salt og peber. Hæld halvdelen af blandingen over lammebøfferne og mariner dem så længe som muligt.

Forbered couscoussen: Hæld couscous, hvidløg, citronskal og -saft, salt og peber i en skål og rør godt rundt. Hæld vandet over blandingen, rør rundt og dæk med film. Sæt til side, indtil alt vandet er absorberet.

Kog/blancher broccolistykkerne i højst 1 minut, dræn for vand og hæld dem ned i en skål med koldt vand i 5 minutter. Hæld vandet fra, put broccolien i en foodprocessor/blender sammen med mynteblade og olivenolie, blend i små abrupte runder, for at skabe små klumper. Bland broccolien med couscoussen, krydr med lidt salt og sort peber.

Sådan tilberedes lammet: Varm en grill eller grillstegepande op til høj varme. Læg lammebøfferne på og steg dem i 3 minutter på hver side, afhængig af tykkelsen.

Servering: Server lammet med couscoussen og dryp den resterende mynte-chimichurri sauce over.

See the recipe in English