
Til chimichurri: Bland persille, mynte, olivenolie, citronsaft, hvidløg, chili, salt og peber. Hæld halvdelen af blandingen over lammebøfferne og mariner dem så længe som muligt.
Forbered couscoussen: Hæld couscous, hvidløg, citronskal og -saft, salt og peber i en skål og rør godt rundt. Hæld vandet over blandingen, rør rundt og dæk med film. Sæt til side, indtil alt vandet er absorberet.
Kog/blancher broccolistykkerne i højst 1 minut, dræn for vand og hæld dem ned i en skål med koldt vand i 5 minutter. Hæld vandet fra, put broccolien i en foodprocessor/blender sammen med mynteblade og olivenolie, blend i små abrupte runder, for at skabe små klumper. Bland broccolien med couscoussen, krydr med lidt salt og sort peber.
Sådan tilberedes lammet: Varm en grill eller grillstegepande op til høj varme. Læg lammebøfferne på og steg dem i 3 minutter på hver side, afhængig af tykkelsen.
Servering: Server lammet med couscoussen og dryp den resterende mynte-chimichurri sauce over.
https://www.bordbia.ie/recipes/lamb-recipes/lamb-with-mint-chimichurri/
Ingredienser:
Lam og chimichurri sauce:
- 4 bøffer af lammelår eller escalopes
- 15 g persille, hakket
- 15 g mynteblade, hakket
- 150 ml olivenolie
- Saft af 1/2 citron
- 2 fed hvidløg, skrællet og knust
- 1 rød chili, finthakket
- Salt og friskkværnet sort peber
Broccoli couscous:
- 100 g couscous
- 100 ml kogende vand
- 1 fed hvidløg, skrællet og knust
- Revet skal og saften fra 1/2 citron
- 250 g broccoli, skåret i stykker, den hårde stilk kasseres
- 15 g mynteblade, hakket
- 15 ml olivenolie
Serverer:
4 pers.
Tilberedningstid:
40 min.