- 600 g irsk oksekød (udskæring velegnet til simreretter) – stuetemperatur
- 3 spsk. olivenolie
- 2 løg, skåret i halve ringe
- 1 fed hvidløg, skåret i skiver
- 2 spsk. tørrede italienske krydderier
- 1 dåse hakket tomat (400 g)
- 250 ml let rødvin
- 2 auberginer
- 300 g spaghetti
- 75 g brøndkarse
- 4 spsk. ricotta
Aubergine-ret med irsk oksekød, tomat, spaghetti og ricotta
Ingredients
- 600 g irsk oksekød (udskæring velegnet til simreretter) – stuetemperatur
- 3 spsk. olivenolie
- 2 løg, skåret i halve ringe
- 1 fed hvidløg, skåret i skiver
- 2 spsk. tørrede italienske krydderier
- 1 dåse hakket tomat (400 g)
- 250 ml let rødvin
- 2 auberginer
- 300 g spaghetti
- 75 g brøndkarse
- 4 spsk. ricotta
Trin 1
Skær kødet i stykker på ca. 1,5 cm. Varm 2 spsk olivenolie op i gryden og steg kødet på høj varme i 5 minutter, indtil det er gyldenbrunt. Smag til med salt og peber og fjern kødet fra gryden med en hulske.
Trin 2
Varm den resterende olivenolie i gryden, tilsæt løg, hvidløg og italienske krydderier og steg i 3 minutter. Læg kødet tilbage i gryden, tilsæt tomaterne og vinen. Kog op. Sæt låg på gryden og lad kødet simre i ca. 2 timer, indtil det er kogt mørt (længere om nødvendigt). Brug den mindste kogeplade. Rør lejlighedsvist. Tilsæt lidt ekstra varmt vand, hvis det bliver nødvendigt.
Trin 3
Efter 1 time skæres auberginerne over på langs og derefter i skiver. Tilsæt auberginestykkerne til gryderetten og lad det simre, indtil både kødet og auberginen er mørt og gennemstegt. Krydr med salt og friskkværnet sort peber.
Trin 4
Når gryderetten har kogt færdig, koges spaghetti al dente i henhold til instruktionerne på pakken. Fjern i mellemtiden de hårde stængler fra brøndkarsen. Fordel spaghettien i 4 dybe tallerkener, server gryderetten med en skefuld ricotta og pynt med brøndkarse.
Tip:
Retten kan sagtens tilberedes dagen før. Så har du et komplet måltid med spaghetti dagen efter på 10 minutter.
Trin 1
Skær kødet i stykker på ca. 1,5 cm. Varm 2 spsk olivenolie op i gryden og steg kødet på høj varme i 5 minutter, indtil det er gyldenbrunt. Smag til med salt og peber og fjern kødet fra gryden med en hulske.
Trin 2
Varm den resterende olivenolie i gryden, tilsæt løg, hvidløg og italienske krydderier og steg i 3 minutter. Læg kødet tilbage i gryden, tilsæt tomaterne og vinen. Kog op. Sæt låg på gryden og lad kødet simre i ca. 2 timer, indtil det er kogt mørt (længere om nødvendigt). Brug den mindste kogeplade. Rør lejlighedsvist. Tilsæt lidt ekstra varmt vand, hvis det bliver nødvendigt.
Trin 3
Efter 1 time skæres auberginerne over på langs og derefter i skiver. Tilsæt auberginestykkerne til gryderetten og lad det simre, indtil både kødet og auberginen er mørt og gennemstegt. Krydr med salt og friskkværnet sort peber.
Trin 4
Når gryderetten har kogt færdig, koges spaghetti al dente i henhold til instruktionerne på pakken. Fjern i mellemtiden de hårde stængler fra brøndkarsen. Fordel spaghettien i 4 dybe tallerkener, server gryderetten med en skefuld ricotta og pynt med brøndkarse.
Tip:
Retten kan sagtens tilberedes dagen før. Så har du et komplet måltid med spaghetti dagen efter på 10 minutter.