- 400 gram irsk ribeye oksekød
- Røget salt – frisk knust peber
- 1 bundt frisk estragon
- 1 rødløg (pillet)
- 1 helt hvidløg
- 3 stk. skalotteløg
- 70 gram smør
- 1 tsk sennep
- 1 stk. citron
- 1 stk. frisk citron
- 2-3 stk. store tomater
- 1 tsk dijonsennep
- 1 spsk. oliven olie til stegning
Grillet Ribeye på tomat-estragon smørsauce – med bagte hvidløg og grillet skalotteløg
Ingredienser
- 400 gram irsk ribeye oksekød
- Røget salt – frisk knust peber
- 1 bundt frisk estragon
- 1 rødløg (pillet)
- 1 helt hvidløg
- 3 stk. skalotteløg
- 70 gram smør
- 1 tsk sennep
- 1 stk. citron
- 1 stk. frisk citron
- 2-3 stk. store tomater
- 1 tsk dijonsennep
- 1 spsk. oliven olie til stegning
Claus Holm opskrifter
Kan både laves på grill og pande i køkkenet
Bøfferne smøres med olie – krydres med røget salt og peber. Lægges på grillen og brunes af ved høj varme i ca. 5 min., og så vendes der, steges videre og kødet lægges op på risten. Lad det hvile i 4-6 min. – så er kødet rødt og med masser af smag.
Hvidløg og skalotteløget flækkes med skræl på og kommes på grillen. De små løg skal have 5-7 min., mens hvidløget får 15 min.
Tag en gryde, skær tomater i små både og skær dem dernæst på tværs. De svitses på panden med et stk. finthakket løg, svinges i lidt olie, blot et par minutter.
Tilsæt kyllingefond og kog det ind 2-3 min. Pisk smør i, vend friskhakket estragon i og smag til med salt, peber og sennep samt lidt friskrevet citron.
Rødløg skæres i meget tynde ringe.
Kom den fine sovs i bunden – den må gerne være lidt rustik – kom små fed hvidløg rundt i kanten mens de fine små rødløg lægges i lidt tilfældigt. Kødet skæres i mindre stykker – chunks som vist på billedet – top med frisk estragon.
Hertil kan du spise små nye kartofler eller groft brød sammen med den lækre smørsovs.
Kan både laves på grill og pande i køkkenet
Bøfferne smøres med olie – krydres med røget salt og peber. Lægges på grillen og brunes af ved høj varme i ca. 5 min., og så vendes der, steges videre og kødet lægges op på risten. Lad det hvile i 4-6 min. – så er kødet rødt og med masser af smag.
Hvidløg og skalotteløget flækkes med skræl på og kommes på grillen. De små løg skal have 5-7 min., mens hvidløget får 15 min.
Tag en gryde, skær tomater i små både og skær dem dernæst på tværs. De svitses på panden med et stk. finthakket løg, svinges i lidt olie, blot et par minutter.
Tilsæt kyllingefond og kog det ind 2-3 min. Pisk smør i, vend friskhakket estragon i og smag til med salt, peber og sennep samt lidt friskrevet citron.
Rødløg skæres i meget tynde ringe.
Kom den fine sovs i bunden – den må gerne være lidt rustik – kom små fed hvidløg rundt i kanten mens de fine små rødløg lægges i lidt tilfældigt. Kødet skæres i mindre stykker – chunks som vist på billedet – top med frisk estragon.
Hertil kan du spise små nye kartofler eller groft brød sammen med den lækre smørsovs.