Grillede lammebøffer med pistacie- og rucolapesto

Denne opskrift kombinerer saftige lammebøffer med en hjemmelavet pesto, der oser af sommer og supplerer kødets smag perfekt.

4 pers.
23 min.

Ingredients

  • 4 udbenede bøffer af lammelår (ca. 600 g)
  • 50 g usaltede pistacienødder
  • 50g rucola salatblade
  • 50 g friskrevet fast ost
  • 100 ml olivenolie
  • Salt og peber
  • Ekstra olivenolie, til stegning
  • 4 udbenede bøffer af lammelår (ca. 600 g)
  • 50 g usaltede pistacienødder
  • 50g rucola salatblade
  • 50 g friskrevet fast ost
  • 100 ml olivenolie
  • Salt og peber
  • Ekstra olivenolie, til stegning
  1. Tag kødet ud af køleskabet 30 minutter før tilberedning.
  2. Tørsteg pistacienødderne kort på en slip-let pande.
  3. Put rucolaen i en blender; Tilsæt pistacienødder og revet ost, olivenolie og salt og peber. Blend indtil du har en tyk pestosauce.
  4. Varm panden op (slip-let stegepande eller grill). Pensl bøfferne med den resterende olie. Placer dem på den varme pande og steg dem 3-4 minutter på hver side, indtil de er stegt som du kan lide det. Lad kødet hvile i 2 minutter.
  5. Læg en lille skefuld pesto på hver af lammebøfferne og servér resten af pestoen separat.

Kokkens tip: Blend ikke din pesto for meget; de små stykker pistacienødder giver en fabelagtig sprød tekstur, som du ikke får i færdige pestosaucer.

Serveringsforslag: Server med halverede grillede tomater og frisk pasta.

See the recipe in English

  1. Tag kødet ud af køleskabet 30 minutter før tilberedning.
  2. Tørsteg pistacienødderne kort på en slip-let pande.
  3. Put rucolaen i en blender; Tilsæt pistacienødder og revet ost, olivenolie og salt og peber. Blend indtil du har en tyk pestosauce.
  4. Varm panden op (slip-let stegepande eller grill). Pensl bøfferne med den resterende olie. Placer dem på den varme pande og steg dem 3-4 minutter på hver side, indtil de er stegt som du kan lide det. Lad kødet hvile i 2 minutter.
  5. Læg en lille skefuld pesto på hver af lammebøfferne og servér resten af pestoen separat.

Kokkens tip: Blend ikke din pesto for meget; de små stykker pistacienødder giver en fabelagtig sprød tekstur, som du ikke får i færdige pestosaucer.

Serveringsforslag: Server med halverede grillede tomater og frisk pasta.

See the recipe in English