
Denne opskrift kombinerer saftige lammebøffer med en hjemmelavet pesto, der oser af sommer og supplerer kødets smag perfekt.
Tag kødet ud af køleskabet 30 minutter før tilberedning.
Tørsteg pistacienødderne kort på en slip-let pande.
Put rucolaen i en blender; Tilsæt pistacienødder og revet ost, olivenolie og salt og peber. Blend indtil du har en tyk pestosauce.
Varm panden op (slip-let stegepande eller grill). Pensl bøfferne med den resterende olie. Placer dem på den varme pande og steg dem 3-4 minutter på hver side, indtil de er stegt som du kan lide det. Lad kødet hvile i 2 minutter.
Læg en lille skefuld pesto på hver af lammebøfferne og servér resten af pestoen separat.
Kokkens tip: Blend ikke din pesto for meget; de små stykker pistacienødder giver en fabelagtig sprød tekstur, som du ikke får i færdige pestosaucer.
Serveringsforslag: Server med halverede grillede tomater og frisk pasta.
https://www.bordbia.ie/recipes/lamb-recipes/grilled-lamb-steaks-with-pistachio-and-rocket-pesto/
Ingredienser:
- 4 udbenede bøffer af lammelår (ca. 600 g)
- 50 g usaltede pistacienødder
- 50g rucola salatblade
- 50 g friskrevet fast ost
- 100 ml olivenolie
- Salt og peber
- Ekstra olivenolie, til stegning
Serverer:
4 pers.
Tilberedningstid:
23 min.