Irländskt nötkött

Irsk oksekød
Kvalitetssikring & sporbarhed

Irsk oksekød

Sporbarhed

Allerede i 1950’erne indførte Irland individuel mærkning af kalve, og i 1997 indførtes et af verdens mest omfattende computer-baserede systemer til sporbarhed: Animal Identification & Movement System (AIM). Hver kalv forsynes med et individuelt ”pas”, der registrer alle begivenheder og sundhedstilstand fra fødsel til videre forarbejdning. Intet dyr kan komme ind i et slagteri uden at dets pas kontrolleres af AIM, og alt irsk oksekød kan spores tilbage til oprindelsesgården.

Irländskt nötkött

Beef and Lamb Quality Assurance Scheme

Beef and Lamb Quality Assurance Scheme (BLQAS) blev indført af Bord Bia i begyndelsen af 1990erne som led i branchens engagement i fødevaresikkerhed.

I dag kommer langt størstedelen af irsk oksekød fra Irlands net af 32.000 kvalitetssikrede oksekødbedrifter. opfylder EN 45011, hvilket betyder, at forbrugerne kan være sikre på, at de nyder det fineste traditionelt producerede oksekød beskyttet i henhold til de bedste standarder. BLQAS omfatter oksekødproduktion som helhed – fra dyreforvaltning og velfærd på gården; til fødevaresikkerhed (HACCP); velfærd og transport; og produktsporbarhed i slagterier, udbeningshaller og fabrikker.

BLQAS arbejder desuden efter Department of Agriculture, Food and the Marine’s strenge lovbefalede kontroller, som tilbyder et robust system i verdensklasse med hensyn til sporbarhed og etikettering af alt irsk oksekød.