- 1-1,5 kg lammebov
- bundt af persille, timian og laurbærblade
- 3 store løg, finthakket
- 3-4 gulerødder i mundrette stykker
- 1 porre i mundrette stykker
- 1 lille majroe i mundrette stykker
- små, nye kartofler i kvarte, eller store kartofler i mundrette stykker
- 75-100g kål i strimler
- 1 skvæt engelsk sauce
- salt og friskkværnet peber
- hakket persille
Ægte Irish Stew

Ingredienser
- 1-1,5 kg lammebov
- bundt af persille, timian og laurbærblade
- 3 store løg, finthakket
- 3-4 gulerødder i mundrette stykker
- 1 porre i mundrette stykker
- 1 lille majroe i mundrette stykker
- små, nye kartofler i kvarte, eller store kartofler i mundrette stykker
- 75-100g kål i strimler
- 1 skvæt engelsk sauce
- salt og friskkværnet peber
- hakket persille
Fjern alt fedt fra lammekødet, og skær det i terninger. Læg kødet i en gryde og dæk det med koldt vand. Bring det i kog, hæld vandet fra og rens lammekødet.
Tag en stor gryde og læg alle ingredienser (undtagen kartofler og kål) i, og dæk det med vand. Lad det simre i ca. 1 time, og fjern skum og urenheder undervejs, da det har betydning for den færdige ret. Tilsæt kartofler og lad det simre i 25. min., hvor kål tilsættes de sidste 5 min. Bundt med krydderurter fjernes, og persille og engelsk sauce tilsættes.
Fjern alt fedt fra lammekødet, og skær det i terninger. Læg kødet i en gryde og dæk det med koldt vand. Bring det i kog, hæld vandet fra og rens lammekødet.
Tag en stor gryde og læg alle ingredienser (undtagen kartofler og kål) i, og dæk det med vand. Lad det simre i ca. 1 time, og fjern skum og urenheder undervejs, da det har betydning for den færdige ret. Tilsæt kartofler og lad det simre i 25. min., hvor kål tilsættes de sidste 5 min. Bundt med krydderurter fjernes, og persille og engelsk sauce tilsættes.