Ægte Irish Stew

4-6 pers.
Tilberedningstid: 30 min. / Stegetid: 60 min.
Äkta-irländsk-gryta-med-irländskt-lammkött-Irish-lamb-Stew

Ingredienser

  • 1-1,5 kg lammebov
  • bundt af persille, timian og laurbærblade
  • 3 store løg, finthakket
  • 3-4 gulerødder i mundrette stykker
  • 1 porre i mundrette stykker
  • 1 lille majroe i mundrette stykker
  • små, nye kartofler i kvarte, eller store kartofler i mundrette stykker
  • 75-100g kål i strimler
  • 1 skvæt engelsk sauce
  • salt og friskkværnet peber
  • hakket persille
  • 1-1,5 kg lammebov
  • bundt af persille, timian og laurbærblade
  • 3 store løg, finthakket
  • 3-4 gulerødder i mundrette stykker
  • 1 porre i mundrette stykker
  • 1 lille majroe i mundrette stykker
  • små, nye kartofler i kvarte, eller store kartofler i mundrette stykker
  • 75-100g kål i strimler
  • 1 skvæt engelsk sauce
  • salt og friskkværnet peber
  • hakket persille

Fjern alt fedt fra lammekødet, og skær det i terninger. Læg kødet i en gryde og dæk det med koldt vand. Bring det i kog, hæld vandet fra og rens lammekødet.

Tag en stor gryde og læg alle ingredienser (undtagen kartofler og kål) i, og dæk det med vand. Lad det simre i ca. 1 time, og fjern skum og urenheder undervejs, da det har betydning for den færdige ret. Tilsæt kartofler og lad det simre i 25. min., hvor kål tilsættes de sidste 5 min. Bundt med krydderurter fjernes, og persille og engelsk sauce tilsættes.

Fjern alt fedt fra lammekødet, og skær det i terninger. Læg kødet i en gryde og dæk det med koldt vand. Bring det i kog, hæld vandet fra og rens lammekødet.

Tag en stor gryde og læg alle ingredienser (undtagen kartofler og kål) i, og dæk det med vand. Lad det simre i ca. 1 time, og fjern skum og urenheder undervejs, da det har betydning for den færdige ret. Tilsæt kartofler og lad det simre i 25. min., hvor kål tilsættes de sidste 5 min. Bundt med krydderurter fjernes, og persille og engelsk sauce tilsættes.