- 1kg oksemørbrad
- 1 spsk. olivenolie
- 75g smør
- 1 lille løg, fint hakket
- 2 skalotteløg, fint hakket
- 350g svampe, fint hakket
- Salt og friskkværnet peber
- Muskatnød
- 500g butterdej, optøet
- 1 æg, rørt sammen
Biff Wellington med irländskt nötkjött
Ingredienser
- 1kg oksemørbrad
- 1 spsk. olivenolie
- 75g smør
- 1 lille løg, fint hakket
- 2 skalotteløg, fint hakket
- 350g svampe, fint hakket
- Salt og friskkværnet peber
- Muskatnød
- 500g butterdej, optøet
- 1 æg, rørt sammen
Tilberedning
Varm olie og 50g smør i en pande, tilsæt løg og skalotteløg og steg til de er klare. Tilsæt svampe, krydderier og muskatnød, og steg det over moderat varme til al væsken fra svampene er væk. Læg det på et fad for at køle af.
Varm det restende smør på panden. Krydr kødet med salt og peber og brun det på alle sider i ca. 5 min. Lad kødet køle af, mens man ruller dejen ud, så det kan dække kødet. Fordel de kolde svampe på dejen undtagen 2 cm fra kanten af dejen. Læg det afkølede kød i midten, og pensl kanterne med det rørte æg. Rul kødet ind i dejen, og pres kanterne af dejen sammen, så kødet er helt indsvøbt i dejen. Evt. kan man udsmykke med blomster eller blade af butterdej. Pensl hele dejen med det rørte æg.
Læg retten I køleskab i 20 min., så dejen kan sætte sig før bagning. Læg retten i et fad og sæt den i en opvarmet ovn 230°C. Efter 10 min. sættes ovnen ned til 200°C i endnu 25 min. Nu er kødet medium-rødt. Hvis man ønsker det mindre rødt, så lad det stege endnu 5 min.
Serveringsforslag
Serveres med ovnbagte kartofler og grøntsager, som man kan lave samtidig med stegen.
Tilberedning
Varm olie og 50g smør i en pande, tilsæt løg og skalotteløg og steg til de er klare. Tilsæt svampe, krydderier og muskatnød, og steg det over moderat varme til al væsken fra svampene er væk. Læg det på et fad for at køle af.
Varm det restende smør på panden. Krydr kødet med salt og peber og brun det på alle sider i ca. 5 min. Lad kødet køle af, mens man ruller dejen ud, så det kan dække kødet. Fordel de kolde svampe på dejen undtagen 2 cm fra kanten af dejen. Læg det afkølede kød i midten, og pensl kanterne med det rørte æg. Rul kødet ind i dejen, og pres kanterne af dejen sammen, så kødet er helt indsvøbt i dejen. Evt. kan man udsmykke med blomster eller blade af butterdej. Pensl hele dejen med det rørte æg.
Læg retten I køleskab i 20 min., så dejen kan sætte sig før bagning. Læg retten i et fad og sæt den i en opvarmet ovn 230°C. Efter 10 min. sættes ovnen ned til 200°C i endnu 25 min. Nu er kødet medium-rødt. Hvis man ønsker det mindre rødt, så lad det stege endnu 5 min.
Serveringsforslag
Serveres med ovnbagte kartofler og grøntsager, som man kan lave samtidig med stegen.