Irsk T-bone steak med skalotte- & estragonsmør

4 pers.
Tilberedningstid: 20 min. / Stegetid: 15 min.

Ingredienser

  • 4 T-bone steaks, ca. 2,5cm tyk
  • 4 sp.ske olivenolie

Skalotte- & estragonsmør:

  • 1 sp.ske solsikkeolie
  • 175g smør
  • 3 skalotteløg, fint hakket
  • 2 sp.ske peberkorn, groft knust
  • 1 sp.ske. Dijon-sennep
  • 2 sp.ske frisk estragon, hakket
  • 2 sp.ske frisk purløg, hakket
  • Salt og frisk peber

Tilbehør

  • Serveres med f.eks. ovnbagte kartoffelbåde og grøn salat
  • 4 T-bone steaks, ca. 2,5cm tyk
  • 4 sp.ske olivenolie

Skalotte- & estragonsmør:

  • 1 sp.ske solsikkeolie
  • 175g smør
  • 3 skalotteløg, fint hakket
  • 2 sp.ske peberkorn, groft knust
  • 1 sp.ske. Dijon-sennep
  • 2 sp.ske frisk estragon, hakket
  • 2 sp.ske frisk purløg, hakket
  • Salt og frisk peber

Tilbehør

  • Serveres med f.eks. ovnbagte kartoffelbåde og grøn salat

Smør: Varm olien og en smule smør i en lille pande. Tilsæt skalotteløg og steg det ved lav varme i 6-8 minutter, indtil de er bløde, men ikke har fået farve. Lad det køle ned, og tilsæt peberkorn, sennep, estragon og purløg. Rør det sammen med resten af smørret. Læg smørret på bagepapir og rul det ca. 4 cm tyk. Afkøles i køleskab indtil det er fast.

Tag de irske T-bone steaks ud af køleskab ca. 30 minutter før stegning, og gnid dem ind i olienolie. Krydr med salt og peber umiddelbart før stegning.

Grill eller pande skal være meget varm før stegning. Steg steaks 2 min. på hver side, hvorefter der skues lidt ned og de steger videre 3 min. på hver side for at få dem medium-rød. Længere tid, hvis de ønskes mere gennemstegte.

Læg steaks på opvarmede tallekener, og læg skiver af skalotte- & estragonsmør på steaken. Lad steak ligge under varme i 5 min. før servering. Læg tilbehør som kartoffelbåde og salat ved siden af.

Smør: Varm olien og en smule smør i en lille pande. Tilsæt skalotteløg og steg det ved lav varme i 6-8 minutter, indtil de er bløde, men ikke har fået farve. Lad det køle ned, og tilsæt peberkorn, sennep, estragon og purløg. Rør det sammen med resten af smørret. Læg smørret på bagepapir og rul det ca. 4 cm tyk. Afkøles i køleskab indtil det er fast.

Tag de irske T-bone steaks ud af køleskab ca. 30 minutter før stegning, og gnid dem ind i olienolie. Krydr med salt og peber umiddelbart før stegning.

Grill eller pande skal være meget varm før stegning. Steg steaks 2 min. på hver side, hvorefter der skues lidt ned og de steger videre 3 min. på hver side for at få dem medium-rød. Længere tid, hvis de ønskes mere gennemstegte.

Læg steaks på opvarmede tallekener, og læg skiver af skalotte- & estragonsmør på steaken. Lad steak ligge under varme i 5 min. før servering. Læg tilbehør som kartoffelbåde og salat ved siden af.