Lammeculotte med tomat- & agurkesalat

4 pers.
Tilberedningstid: 10 min. / Stegetid: 35-45 min.
Lammculotte-med-tomat- och-gurksallad-irländskt lammkött-Butterflied-Leg-of-Lamb

Ingredienser

  • 1 lammeculotte
  • ½ citron – skal og saft
  • 1 dusk frisk rosmarin
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 fed hvidløg, skåret i tynde skiver
  • 3 modne tomater, skåret i både
  • 1 agurk, skrællet og skåret i tern
  • ½ rødløg, skåret i tynde skiver
  • lille bundt friske mynteblade
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 lammeculotte
  • ½ citron – skal og saft
  • 1 dusk frisk rosmarin
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 fed hvidløg, skåret i tynde skiver
  • 3 modne tomater, skåret i både
  • 1 agurk, skrællet og skåret i tern
  • ½ rødløg, skåret i tynde skiver
  • lille bundt friske mynteblade
  • salt og friskkværnet peber

Læg lammeculotte i et ovnfast fad og hæld halvdelen af olivenolie og citronsaft samt reven citronskal, rosmarin og hvidløg over stegen. Vend stegen til den er helt dækket. Dæk til med film, og lad den marinere i 2 timer eller natten over i køleskab.

Opvarm ovnen til 220 °C, og læg culotte med fedtsiden op, og krydr med salt og peber. Hvis stegen er køleskabskold, skal den ligge ude til den opnår stuetemperatur.

Steg den i 20 min., vend den og steg yderligere i 15 min. til den er medium rød. Lad den ligge tildækket i 10 min.

Skær stegen i skiver og anret med salat og nye kartofler.

Salat

Læg tomater, agurk og rødløg i en skål. Riv myntebladene henover, og krydr med salt og peber. Resterende olivenolie og citronsaft

Læg lammeculotte i et ovnfast fad og hæld halvdelen af olivenolie og citronsaft samt reven citronskal, rosmarin og hvidløg over stegen. Vend stegen til den er helt dækket. Dæk til med film, og lad den marinere i 2 timer eller natten over i køleskab.

Opvarm ovnen til 220 °C, og læg culotte med fedtsiden op, og krydr med salt og peber. Hvis stegen er køleskabskold, skal den ligge ude til den opnår stuetemperatur.

Steg den i 20 min., vend den og steg yderligere i 15 min. til den er medium rød. Lad den ligge tildækket i 10 min.

Skær stegen i skiver og anret med salat og nye kartofler.

Salat

Læg tomater, agurk og rødløg i en skål. Riv myntebladene henover, og krydr med salt og peber. Resterende olivenolie og citronsaft