Marrokansk-inspireret ovnstegt lammeskank

4 pers.
Tilberedningstid: 25 min. / Stegetid: 2-2½ timer timer
Marockansk-inspirerade-ugnstekta-lammlägg-irländiskt-lammkött

Ingredienser

  • 4 lammeskanker, afpudset
  • 1 tsk. af følgende krydderier: paprika,koriander, spidskommen, kanel og gurkemeje
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 stort løg, groft hakket
  • 2 fed hvidløg, hakket
  • 2½ cm ingefær, hakket
  • 450ml hønse- eller lammefond
  • 800g dåsetomater, hakket
  • 1 spsk. honning
  • citronsaft
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 lammeskanker, afpudset
  • 1 tsk. af følgende krydderier: paprika,koriander, spidskommen, kanel og gurkemeje
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 stort løg, groft hakket
  • 2 fed hvidløg, hakket
  • 2½ cm ingefær, hakket
  • 450ml hønse- eller lammefond
  • 800g dåsetomater, hakket
  • 1 spsk. honning
  • citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Tænd ovnen på 160 °C. Bland krydderier i en stor skål, og gnid blandingen ind i lammeskankerne. Tag lidt olivenolie på en opvarmet pande og brun hver lammeskank. Læg de brunede skanker i et ovnfast fad med låg.

Læg løg, hvidløg og ingefær i en blender og hak det fint, før det sauteres på panden med lidt olie i 3-4 min. til det har fået farve af krydderierne. Hæld en smule fond i panden og kog den af, før det hældes over lammeskankerne.

Tilsæt tomater, honning og den resterende fond til fadet. Læg låget på og steg det i 2-2½ t. indtil skankerne er helt møre, og kødet falder af benet. Hæld citronsaft over og krydr med salt og peber.

Serveres med couscous.

Tænd ovnen på 160 °C. Bland krydderier i en stor skål, og gnid blandingen ind i lammeskankerne. Tag lidt olivenolie på en opvarmet pande og brun hver lammeskank. Læg de brunede skanker i et ovnfast fad med låg.

Læg løg, hvidløg og ingefær i en blender og hak det fint, før det sauteres på panden med lidt olie i 3-4 min. til det har fået farve af krydderierne. Hæld en smule fond i panden og kog den af, før det hældes over lammeskankerne.

Tilsæt tomater, honning og den resterende fond til fadet. Læg låget på og steg det i 2-2½ t. indtil skankerne er helt møre, og kødet falder af benet. Hæld citronsaft over og krydr med salt og peber.

Serveres med couscous.