- 4 lammeskanker, afpudset
- 1 tsk. af følgende krydderier: paprika,koriander, spidskommen, kanel og gurkemeje
- 2 spsk. olivenolie
- 1 stort løg, groft hakket
- 2 fed hvidløg, hakket
- 2½ cm ingefær, hakket
- 450ml hønse- eller lammefond
- 800g dåsetomater, hakket
- 1 spsk. honning
- citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Marrokansk-inspireret ovnstegt lammeskank
Ingredienser
- 4 lammeskanker, afpudset
- 1 tsk. af følgende krydderier: paprika,koriander, spidskommen, kanel og gurkemeje
- 2 spsk. olivenolie
- 1 stort løg, groft hakket
- 2 fed hvidløg, hakket
- 2½ cm ingefær, hakket
- 450ml hønse- eller lammefond
- 800g dåsetomater, hakket
- 1 spsk. honning
- citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Tænd ovnen på 160 °C. Bland krydderier i en stor skål, og gnid blandingen ind i lammeskankerne. Tag lidt olivenolie på en opvarmet pande og brun hver lammeskank. Læg de brunede skanker i et ovnfast fad med låg.
Læg løg, hvidløg og ingefær i en blender og hak det fint, før det sauteres på panden med lidt olie i 3-4 min. til det har fået farve af krydderierne. Hæld en smule fond i panden og kog den af, før det hældes over lammeskankerne.
Tilsæt tomater, honning og den resterende fond til fadet. Læg låget på og steg det i 2-2½ t. indtil skankerne er helt møre, og kødet falder af benet. Hæld citronsaft over og krydr med salt og peber.
Serveres med couscous.
Tænd ovnen på 160 °C. Bland krydderier i en stor skål, og gnid blandingen ind i lammeskankerne. Tag lidt olivenolie på en opvarmet pande og brun hver lammeskank. Læg de brunede skanker i et ovnfast fad med låg.
Læg løg, hvidløg og ingefær i en blender og hak det fint, før det sauteres på panden med lidt olie i 3-4 min. til det har fået farve af krydderierne. Hæld en smule fond i panden og kog den af, før det hældes over lammeskankerne.
Tilsæt tomater, honning og den resterende fond til fadet. Læg låget på og steg det i 2-2½ t. indtil skankerne er helt møre, og kødet falder af benet. Hæld citronsaft over og krydr med salt og peber.
Serveres med couscous.