- 2 kg tyksteg
- Salt og friskkværnet peber
- 2-3 spsk. olie
- 2 løg, hakket
- 1.5 dl. rødvin
- 1 dåse flåede tomater, hakket
- 250 ml vand
- 2-3 laurbærblade og 1-2 timian
- Forskellige grøntsager (gulerod, porre, bønner, skalotteløg)
Pot Roast / ovnbagt tyksteg
Ingredienser
- 2 kg tyksteg
- Salt og friskkværnet peber
- 2-3 spsk. olie
- 2 løg, hakket
- 1.5 dl. rødvin
- 1 dåse flåede tomater, hakket
- 250 ml vand
- 2-3 laurbærblade og 1-2 timian
- Forskellige grøntsager (gulerod, porre, bønner, skalotteløg)
Tilberedning
Indstil ovnen til 150ºC. Krydr stegen godt med salt og peber, varm halvdelen af olien i et stor ovnfast fad med låg, og brun kødet godt til en god stegeskorpe på alle sider. Dette gør, at det naturlige sukker karameliserer til at give ekstra smag. Tag stegen op, og lad den hvile.
Tilsæt resten af olien og sauter løgene I 2-3 min. Tilsæt vin, tomat, vand og krydderier, og bring det i kog. Læg stegen tilbage i fadet, læg låg på og sæt det i ovnen i 2 timer.
Tag stegen op af fadet, og hæld stegeskyen gennem en si tilbage i fadet. Sauter de hakkede grøntsager i stegeskyen, tilsmag med krydderier. Læg stegen tilbage i fadet og lad det stege yderligere 45 min., indtil kød og grøntsager er møre.
Tilbehør
Serveres med grøntsager, sauce og kartoffelmos.
Tilberedning
Indstil ovnen til 150ºC. Krydr stegen godt med salt og peber, varm halvdelen af olien i et stor ovnfast fad med låg, og brun kødet godt til en god stegeskorpe på alle sider. Dette gør, at det naturlige sukker karameliserer til at give ekstra smag. Tag stegen op, og lad den hvile.
Tilsæt resten af olien og sauter løgene I 2-3 min. Tilsæt vin, tomat, vand og krydderier, og bring det i kog. Læg stegen tilbage i fadet, læg låg på og sæt det i ovnen i 2 timer.
Tag stegen op af fadet, og hæld stegeskyen gennem en si tilbage i fadet. Sauter de hakkede grøntsager i stegeskyen, tilsmag med krydderier. Læg stegen tilbage i fadet og lad det stege yderligere 45 min., indtil kød og grøntsager er møre.
Tilbehør
Serveres med grøntsager, sauce og kartoffelmos.