- 300 g lammebov eller lammeskulder (skåret i mindre stykker) + majsstivelse
- 2 stk. økologiske appelsiner (saft)
- 1½ dl bouillon (grøntsags- eller lammebouillon)
- 1½ spsk. brun farin
- 2 fed hvidløg (fintrevet)
- 1 spsk. ingefær (revet)
- 1 spsk. soyasauce
- 2 tsk. majsstivelse
Orange lamb
2 portioner
Ingredienser
- 300 g lammebov eller lammeskulder (skåret i mindre stykker) + majsstivelse
- 2 stk. økologiske appelsiner (saft)
- 1½ dl bouillon (grøntsags- eller lammebouillon)
- 1½ spsk. brun farin
- 2 fed hvidløg (fintrevet)
- 1 spsk. ingefær (revet)
- 1 spsk. soyasauce
- 2 tsk. majsstivelse
Forberedelse: 5 minutter,
Tilberedning: 15 minutter
Fremgangsmåde:
- Forbered lammet: Skær lammebov eller lammeskulder ud i mindre, ensartede stykker. Varm en pande op med lidt olie ved middelhøj varme, og brun lammestykkerne på alle sider. Tag lammet af panden og sæt til side.
- Vend lammestykkerne i majsstivelse og steg dem gyldne på en pande med rigeligt olie. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
- Lav saucen: Pres saften ud fra de to appelsiner. Bland appelsinsaften med bouillon, brun farin, revet hvidløg, ingefær, majsstivelse og soyasauce.
- Reducer saucen: Hæld saucen på en pande sammen med sauce og lad det koge op ved middel varme i 5-6 minutter, så den begynder at tykne.
- Servering: Server lammet som fyld i varme bao-boller med sprøde grøntsager eller med dampende varme ris som tilbehør.Skabt af Rasmus Krarup Jensen, Mandekogebogen.dk, til Bord Bia.https://mandekogebogen.dk/
Forberedelse: 5 minutter,
Tilberedning: 15 minutter
Fremgangsmåde:
- Forbered lammet: Skær lammebov eller lammeskulder ud i mindre, ensartede stykker. Varm en pande op med lidt olie ved middelhøj varme, og brun lammestykkerne på alle sider. Tag lammet af panden og sæt til side.
- Vend lammestykkerne i majsstivelse og steg dem gyldne på en pande med rigeligt olie. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
- Lav saucen: Pres saften ud fra de to appelsiner. Bland appelsinsaften med bouillon, brun farin, revet hvidløg, ingefær, majsstivelse og soyasauce.
- Reducer saucen: Hæld saucen på en pande sammen med sauce og lad det koge op ved middel varme i 5-6 minutter, så den begynder at tykne.
- Servering: Server lammet som fyld i varme bao-boller med sprøde grøntsager eller med dampende varme ris som tilbehør.Skabt af Rasmus Krarup Jensen, Mandekogebogen.dk, til Bord Bia.https://mandekogebogen.dk/