Orange lamb

2 portioner

Ingredienser

  • 300 g lammebov eller lammeskulder (skåret i mindre stykker) + majsstivelse
  • 2 stk. økologiske appelsiner (saft)
  • 1½ dl bouillon (grøntsags- eller lammebouillon)
  • 1½ spsk. brun farin
  • 2 fed hvidløg (fintrevet)
  • 1 spsk. ingefær (revet)
  • 1 spsk. soyasauce
  • 2 tsk. majsstivelse
  • 300 g lammebov eller lammeskulder (skåret i mindre stykker) + majsstivelse
  • 2 stk. økologiske appelsiner (saft)
  • 1½ dl bouillon (grøntsags- eller lammebouillon)
  • 1½ spsk. brun farin
  • 2 fed hvidløg (fintrevet)
  • 1 spsk. ingefær (revet)
  • 1 spsk. soyasauce
  • 2 tsk. majsstivelse

Forberedelse: 5 minutter,
Tilberedning: 15 minutter

Fremgangsmåde:

  1. Forbered lammet: Skær lammebov eller lammeskulder ud i mindre, ensartede stykker. Varm en pande op med lidt olie ved middelhøj varme, og brun lammestykkerne på alle sider. Tag lammet af panden og sæt til side.
  2. Vend lammestykkerne i majsstivelse og steg dem gyldne på en pande med rigeligt olie. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
  3. Lav saucen: Pres saften ud fra de to appelsiner. Bland appelsinsaften med bouillon, brun farin, revet hvidløg, ingefær, majsstivelse og soyasauce.
  4. Reducer saucen: Hæld saucen på en pande sammen med sauce og lad det koge op ved middel varme i 5-6 minutter, så den begynder at tykne.
  5. Servering: Server lammet som fyld i varme bao-boller med sprøde grøntsager eller med dampende varme ris som tilbehør.Skabt af Rasmus Krarup Jensen, Mandekogebogen.dk, til Bord Bia.https://mandekogebogen.dk/

Forberedelse: 5 minutter,
Tilberedning: 15 minutter

Fremgangsmåde:

  1. Forbered lammet: Skær lammebov eller lammeskulder ud i mindre, ensartede stykker. Varm en pande op med lidt olie ved middelhøj varme, og brun lammestykkerne på alle sider. Tag lammet af panden og sæt til side.
  2. Vend lammestykkerne i majsstivelse og steg dem gyldne på en pande med rigeligt olie. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
  3. Lav saucen: Pres saften ud fra de to appelsiner. Bland appelsinsaften med bouillon, brun farin, revet hvidløg, ingefær, majsstivelse og soyasauce.
  4. Reducer saucen: Hæld saucen på en pande sammen med sauce og lad det koge op ved middel varme i 5-6 minutter, så den begynder at tykne.
  5. Servering: Server lammet som fyld i varme bao-boller med sprøde grøntsager eller med dampende varme ris som tilbehør.Skabt af Rasmus Krarup Jensen, Mandekogebogen.dk, til Bord Bia.https://mandekogebogen.dk/