Spicy tortillawraps med flanksteak

Lav et let og velsmagende sommermåltid ud af tortillapandekager med krydret flanksteak og frisk salat.

4 pers.

Ingredienser

  • Ca. 600 g irsk flanksteak
  • 8 tortillawraps
  • 250 g creme fraiche

Marinade:

  • Saft fra 1 lime
  • 1 dl. olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • ½ spsk. spidskommen
  • 2 grønne chili, uden frø og finthakkede (gem halvdelen til dekoration!)
  • 2 spsk. friskhakket koriander
  • Salt og friskkværnet sort peber

Salat:

  • 250 g cherrytomater, halverede
  • 1 rødløg, finthakket
  • 1 stor avocado, skåret i tern
  • 2 fed hvidløg, pressede
  • 1 rød chili, uden frø og finthakket
  • 1 spsk. frisk limesaft
  • 2 spsk. olivenolie
  • Ca. 600 g irsk flanksteak
  • 8 tortillawraps
  • 250 g creme fraiche

Marinade:

  • Saft fra 1 lime
  • 1 dl. olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • ½ spsk. spidskommen
  • 2 grønne chili, uden frø og finthakkede (gem halvdelen til dekoration!)
  • 2 spsk. friskhakket koriander
  • Salt og friskkværnet sort peber

Salat:

  • 250 g cherrytomater, halverede
  • 1 rødløg, finthakket
  • 1 stor avocado, skåret i tern
  • 2 fed hvidløg, pressede
  • 1 rød chili, uden frø og finthakket
  • 1 spsk. frisk limesaft
  • 2 spsk. olivenolie

1. Bland ingredienserne til marinaden i en skål, læg kødet i et fad og hæld marinaden over. Dæk kødet med plastfolie og lad det marinere i køleskabet i mindst en time, men gerne længere.

2. Bland alle ingredienserne til salaten. Smag til med salt og peber, sæt til side.

3. Tag flanksteaken ud af køleskabet og lad marinaden dryppe af. Lad den stå lidt, så den ikke er køleskabskold.

4. Grill flanksteaken ved høj varme i 1-2 minutter på hver side. Grill derefter kødet ved svag varme, indtil det når en indre temperatur på 55 grader.

5. Når kødet har fået den rigtige temperatur, lader du det hvile i 5-10 minutter. I mellemtiden kan du varme tortillaerne på grillens eftervarme.

6. Skær flanksteaken i tynde strimler. Top med resten af korianderen.

7. Server tortillaerne med salaten, det krydrede kød og en skefuld creme fraiche. Top med hakket grøn chili.

1. Bland ingredienserne til marinaden i en skål, læg kødet i et fad og hæld marinaden over. Dæk kødet med plastfolie og lad det marinere i køleskabet i mindst en time, men gerne længere.

2. Bland alle ingredienserne til salaten. Smag til med salt og peber, sæt til side.

3. Tag flanksteaken ud af køleskabet og lad marinaden dryppe af. Lad den stå lidt, så den ikke er køleskabskold.

4. Grill flanksteaken ved høj varme i 1-2 minutter på hver side. Grill derefter kødet ved svag varme, indtil det når en indre temperatur på 55 grader.

5. Når kødet har fået den rigtige temperatur, lader du det hvile i 5-10 minutter. I mellemtiden kan du varme tortillaerne på grillens eftervarme.

6. Skær flanksteaken i tynde strimler. Top med resten af korianderen.

7. Server tortillaerne med salaten, det krydrede kød og en skefuld creme fraiche. Top med hakket grøn chili.