Aubergine-ret med irsk oksekød, tomat, spaghetti og ricotta

4 pers.
30 min.

Ingredients

  • 600 g irsk oksekød (udskæring velegnet til simreretter) – stuetemperatur
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 løg, skåret i halve ringe
  • 1 fed hvidløg, skåret i skiver
  • 2 spsk. tørrede italienske krydderier
  • 1 dåse hakket tomat (400 g)
  • 250 ml let rødvin
  • 2 auberginer
  • 300 g spaghetti
  • 75 g brøndkarse
  • 4 spsk. ricotta
  • 600 g irsk oksekød (udskæring velegnet til simreretter) – stuetemperatur
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 løg, skåret i halve ringe
  • 1 fed hvidløg, skåret i skiver
  • 2 spsk. tørrede italienske krydderier
  • 1 dåse hakket tomat (400 g)
  • 250 ml let rødvin
  • 2 auberginer
  • 300 g spaghetti
  • 75 g brøndkarse
  • 4 spsk. ricotta

Trin 1

Skær kødet i stykker på ca. 1,5 cm. Varm 2 spsk olivenolie op i gryden og steg kødet på høj varme i 5 minutter, indtil det er gyldenbrunt. Smag til med salt og peber og fjern kødet fra gryden med en hulske.

Trin 2

Varm den resterende olivenolie i gryden, tilsæt løg, hvidløg og italienske krydderier og steg i 3 minutter. Læg kødet tilbage i gryden, tilsæt tomaterne og vinen. Kog op. Sæt låg på gryden og lad kødet simre i ca. 2 timer, indtil det er kogt mørt (længere om nødvendigt). Brug den mindste kogeplade. Rør lejlighedsvist. Tilsæt lidt ekstra varmt vand, hvis det bliver nødvendigt.

Trin 3

Efter 1 time skæres auberginerne over på langs og derefter i skiver. Tilsæt auberginestykkerne til gryderetten og lad det simre, indtil både kødet og auberginen er mørt og gennemstegt. Krydr med salt og friskkværnet sort peber.

Trin 4

Når gryderetten har kogt færdig, koges spaghetti al dente i henhold til instruktionerne på pakken. Fjern i mellemtiden de hårde stængler fra brøndkarsen. Fordel spaghettien i 4 dybe tallerkener, server gryderetten med en skefuld ricotta og pynt med brøndkarse.

Tip:

Retten kan sagtens tilberedes dagen før. Så har du et komplet måltid med spaghetti dagen efter på 10 minutter.

Trin 1

Skær kødet i stykker på ca. 1,5 cm. Varm 2 spsk olivenolie op i gryden og steg kødet på høj varme i 5 minutter, indtil det er gyldenbrunt. Smag til med salt og peber og fjern kødet fra gryden med en hulske.

Trin 2

Varm den resterende olivenolie i gryden, tilsæt løg, hvidløg og italienske krydderier og steg i 3 minutter. Læg kødet tilbage i gryden, tilsæt tomaterne og vinen. Kog op. Sæt låg på gryden og lad kødet simre i ca. 2 timer, indtil det er kogt mørt (længere om nødvendigt). Brug den mindste kogeplade. Rør lejlighedsvist. Tilsæt lidt ekstra varmt vand, hvis det bliver nødvendigt.

Trin 3

Efter 1 time skæres auberginerne over på langs og derefter i skiver. Tilsæt auberginestykkerne til gryderetten og lad det simre, indtil både kødet og auberginen er mørt og gennemstegt. Krydr med salt og friskkværnet sort peber.

Trin 4

Når gryderetten har kogt færdig, koges spaghetti al dente i henhold til instruktionerne på pakken. Fjern i mellemtiden de hårde stængler fra brøndkarsen. Fordel spaghettien i 4 dybe tallerkener, server gryderetten med en skefuld ricotta og pynt med brøndkarse.

Tip:

Retten kan sagtens tilberedes dagen før. Så har du et komplet måltid med spaghetti dagen efter på 10 minutter.