Farverig gryderet med irsk oksekød, radiser, squash og bladbede

4 pers.
30 min.

Ingredients

  • 600 g irsk oksekød (vælg en udskæring til simremad) – stuetemperatur
  • 3 spsk. Dijonsennep
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 hvide løg (salatløg), skåret i halve ringe
  • 2 skalotteløg, skåret i halve skiver
  • 3 kviste timian
  • 250 ml hvidvin
  • 250 ml vand
  • 1 bundt radiser
  • 1 squash
  • 100 g bladbeder
  • 600 g irsk oksekød (vælg en udskæring til simremad) – stuetemperatur
  • 3 spsk. Dijonsennep
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 hvide løg (salatløg), skåret i halve ringe
  • 2 skalotteløg, skåret i halve skiver
  • 3 kviste timian
  • 250 ml hvidvin
  • 250 ml vand
  • 1 bundt radiser
  • 1 squash
  • 100 g bladbeder

Trin 1

Skær kødet i tern på ca. 1-2 cm og dup dem med sennep. Varm 2 spsk. olivenolie i gryden og steg kødet på høj varme i 5 minutter, indtil det er gyldenbrunt. Smag til med salt og peber og tag kødet op af gryden med en hulske.

Trin 2

Varm den resterende olivenolie i gryden, tilsæt løg og skalotteløg og steg i 3 minutter. Læg kødet tilbage i gryden sammen med timian, hæld vinen og 250 ml vand ved og bring det i kog. Læg låget på og lad kødet simre i ca. 2 timer, indtil det er mørt (længere om nødvendigt). Brug det mindste blus på komfuret. Rør lejlighedsvis. Tilsæt lidt ekstra kogende vand, hvis det er nødvendigt.

Trin 3

Halver radiserne. Halver squashen på langs og skær den i skiver. Tilsæt radiser og squash til gryderetten, når kødet er kogt. Sørg for, at grøntsagerne bevarer lidt bid. Smag til med salt og friskkværnet sort peber. Vend bladbeden i lige før servering, og voila, så har du en farverig gryderet med irsk oksekød.

Trin 1

Skær kødet i tern på ca. 1-2 cm og dup dem med sennep. Varm 2 spsk. olivenolie i gryden og steg kødet på høj varme i 5 minutter, indtil det er gyldenbrunt. Smag til med salt og peber og tag kødet op af gryden med en hulske.

Trin 2

Varm den resterende olivenolie i gryden, tilsæt løg og skalotteløg og steg i 3 minutter. Læg kødet tilbage i gryden sammen med timian, hæld vinen og 250 ml vand ved og bring det i kog. Læg låget på og lad kødet simre i ca. 2 timer, indtil det er mørt (længere om nødvendigt). Brug det mindste blus på komfuret. Rør lejlighedsvis. Tilsæt lidt ekstra kogende vand, hvis det er nødvendigt.

Trin 3

Halver radiserne. Halver squashen på langs og skær den i skiver. Tilsæt radiser og squash til gryderetten, når kødet er kogt. Sørg for, at grøntsagerne bevarer lidt bid. Smag til med salt og friskkværnet sort peber. Vend bladbeden i lige før servering, og voila, så har du en farverig gryderet med irsk oksekød.