Gillet ribeeye ”the salad style”

Claus Holm opskrifter

2 pers.

Ingredienser

  • 400 gram irsk ribeye steak
  • Røget salt – frisk knust peber
  • 1 bundt frisk estragon
  • 1 rødløg (pillet)
  • 1 helt hvidløg
  • 3 stk. skalotteløg
  • 70 gram smør
  • 1 tsk sennep
  • 1 stk. citron
  • 1 stk. frisk citron
  • 3 stk. store tomater (bøftomat)
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 dl olivenolie til stegning
  • 1 lille pose friske ærteskud
  • 1 pakke gul frisée-salat
  • Friske timianskud evt. fra haven
  • 1 lille pakke bøgehattesvampeg

Claus Holm opskrifter

  • 400 gram irsk ribeye steak
  • Røget salt – frisk knust peber
  • 1 bundt frisk estragon
  • 1 rødløg (pillet)
  • 1 helt hvidløg
  • 3 stk. skalotteløg
  • 70 gram smør
  • 1 tsk sennep
  • 1 stk. citron
  • 1 stk. frisk citron
  • 3 stk. store tomater (bøftomat)
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 dl olivenolie til stegning
  • 1 lille pose friske ærteskud
  • 1 pakke gul frisée-salat
  • Friske timianskud evt. fra haven
  • 1 lille pakke bøgehattesvampeg

Claus Holm opskrifter

Kan både laves på grill og pande i køkkenet

Bøfferne smøres med olie – krydres med røget salt og peber.
Lægges på grillen og brunes af ved høj varme i ca. 5 min., og så vendes der, steges videre og kødet lægges op på risten. Lad det hvile i 4-6 min. – så er kødet rødt og med masser af smag.

Bland salaten med friske ærteskud og vend det med revet citronsaft og olivenolie.

Tomater skæres i skiver – grilles kort men hårdt på en bakke i din grill. Giv dem 2 min. (du kan også brænde dem med en lille gasbrænder, ligesom den man bruger til creme brulé.

Tag en gryde, skær tomater i små både og skær dem dernæst på tværs. De svitses på panden med et stk. finthakket løg, svinges i lidt olie, blot et par minutter.

Tilsæt kyllingefond og kog det ind 2-3 min. Pisk smør i, vend friskhakket estragon i og smag til med salt, peber og sennep samt lidt friskrevet citron.

Anret de skiveskårede tomater på en tallerken og top dem med den blandede salat. Drys friske krydderurter ovenpå, og skær kødet i skiver – eller chunks, hvis du er mere til det grove.

Sovsen hældes i en lille skål.

Servér evt. med lidt grillet brød.

Kan både laves på grill og pande i køkkenet

Bøfferne smøres med olie – krydres med røget salt og peber.
Lægges på grillen og brunes af ved høj varme i ca. 5 min., og så vendes der, steges videre og kødet lægges op på risten. Lad det hvile i 4-6 min. – så er kødet rødt og med masser af smag.

Bland salaten med friske ærteskud og vend det med revet citronsaft og olivenolie.

Tomater skæres i skiver – grilles kort men hårdt på en bakke i din grill. Giv dem 2 min. (du kan også brænde dem med en lille gasbrænder, ligesom den man bruger til creme brulé.

Tag en gryde, skær tomater i små både og skær dem dernæst på tværs. De svitses på panden med et stk. finthakket løg, svinges i lidt olie, blot et par minutter.

Tilsæt kyllingefond og kog det ind 2-3 min. Pisk smør i, vend friskhakket estragon i og smag til med salt, peber og sennep samt lidt friskrevet citron.

Anret de skiveskårede tomater på en tallerken og top dem med den blandede salat. Drys friske krydderurter ovenpå, og skær kødet i skiver – eller chunks, hvis du er mere til det grove.

Sovsen hældes i en lille skål.

Servér evt. med lidt grillet brød.