Grillet Ribeye på tomat-estragon smørsauce – med bagte hvidløg og grillet skalotteløg

Claus Holm opskrifter

2 pers.

Ingredienser

  • 400 gram irsk ribeye oksekød
  • Røget salt – frisk knust peber
  • 1 bundt frisk estragon
  • 1 rødløg (pillet)
  • 1 helt hvidløg
  • 3 stk. skalotteløg
  • 70 gram smør
  • 1 tsk sennep
  • 1 stk. citron
  • 1 stk. frisk citron
  • 2-3 stk. store tomater
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 spsk. oliven olie til stegning

Claus Holm opskrifter

  • 400 gram irsk ribeye oksekød
  • Røget salt – frisk knust peber
  • 1 bundt frisk estragon
  • 1 rødløg (pillet)
  • 1 helt hvidløg
  • 3 stk. skalotteløg
  • 70 gram smør
  • 1 tsk sennep
  • 1 stk. citron
  • 1 stk. frisk citron
  • 2-3 stk. store tomater
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 spsk. oliven olie til stegning

Claus Holm opskrifter

Kan både laves på grill og pande i køkkenet

Bøfferne smøres med olie – krydres med røget salt og peber. Lægges på grillen og brunes af ved høj varme i ca. 5 min., og så vendes der, steges videre og kødet lægges op på risten. Lad det hvile i 4-6 min. – så er kødet rødt og med masser af smag.

Hvidløg og skalotteløget flækkes med skræl på og kommes på grillen. De små løg skal have 5-7 min., mens hvidløget får 15 min.

Tag en gryde, skær tomater i små både og skær dem dernæst på tværs. De svitses på panden med et stk. finthakket løg, svinges i lidt olie, blot et par minutter.

Tilsæt kyllingefond og kog det ind 2-3 min. Pisk smør i, vend friskhakket estragon i og smag til med salt, peber og sennep samt lidt friskrevet citron.

Rødløg skæres i meget tynde ringe.

Kom den fine sovs i bunden – den må gerne være lidt rustik – kom små fed hvidløg rundt i kanten mens de fine små rødløg lægges i lidt tilfældigt. Kødet skæres i mindre stykker – chunks som vist på billedet – top med frisk estragon.

Hertil kan du spise små nye kartofler eller groft brød sammen med den lækre smørsovs.

Kan både laves på grill og pande i køkkenet

Bøfferne smøres med olie – krydres med røget salt og peber. Lægges på grillen og brunes af ved høj varme i ca. 5 min., og så vendes der, steges videre og kødet lægges op på risten. Lad det hvile i 4-6 min. – så er kødet rødt og med masser af smag.

Hvidløg og skalotteløget flækkes med skræl på og kommes på grillen. De små løg skal have 5-7 min., mens hvidløget får 15 min.

Tag en gryde, skær tomater i små både og skær dem dernæst på tværs. De svitses på panden med et stk. finthakket løg, svinges i lidt olie, blot et par minutter.

Tilsæt kyllingefond og kog det ind 2-3 min. Pisk smør i, vend friskhakket estragon i og smag til med salt, peber og sennep samt lidt friskrevet citron.

Rødløg skæres i meget tynde ringe.

Kom den fine sovs i bunden – den må gerne være lidt rustik – kom små fed hvidløg rundt i kanten mens de fine små rødløg lægges i lidt tilfældigt. Kødet skæres i mindre stykker – chunks som vist på billedet – top med frisk estragon.

Hertil kan du spise små nye kartofler eller groft brød sammen med den lækre smørsovs.