Minitærter med oksekød & Guinness

Bliver til 4 små tærter

Ingredients

  • 430 g butterdej
  • 650 g økologisk oksekød, hakket
  • 2 spsk. mel
  • 400 ml Guinness eller mørkt øl
  • 1 æg, pisket
  • 20 g smør
  • 35 g mel
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 gulerødder, skrællet og skåret i tern
  • 6 skalotteløg, skrællet og skåret i tern
  • 1 stængel bladselleri, finthakket
  • 4 marksvampe, skåret i skiver
  • 2 fed hvidløg, knuste
  • 1 tsk. frisk timian, finthakket
  • 430 g butterdej
  • 650 g økologisk oksekød, hakket
  • 2 spsk. mel
  • 400 ml Guinness eller mørkt øl
  • 1 æg, pisket
  • 20 g smør
  • 35 g mel
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 gulerødder, skrællet og skåret i tern
  • 6 skalotteløg, skrællet og skåret i tern
  • 1 stængel bladselleri, finthakket
  • 4 marksvampe, skåret i skiver
  • 2 fed hvidløg, knuste
  • 1 tsk. frisk timian, finthakket
  1. Læg oksekødet i en stor skål, drys melet over og krydr med salt og peber. Vend det godt sammen.
  2. Sæt en tykbundet gryde på komfuret over medium varme og hæld en spiseskefuld olivenolie i. Tilsæt halvdelen af oksekødet og steg det under omrøring i ca. 5 minutter eller indtil det er brunet. Hæld det over på en tallerken. Gentag med resten af oksekødet og olien.
  3. Tilsæt skalotteløg, gulerødder, selleri, hvidløg, frisk timian og svampe, og steg det hele i 5 minutter. Hæld derefter det brunede oksekød ned til grøntsagerne og rør rundt. Hæld mørkt øl i og tilsæt vand eller oksefond, så ingredienserne er dækket af væden. Kog op og lad det simre i 1,5-2 timer eller indtil kødet er mørt.
  4. Lav en jævning ved at smelte smørret i en lille gryde med en skefuld væske fra det kogte kød og rør melet i. Si al væsken fra kødet og pisk det gradvist ind i jævningen. Hæld saucen tilbage over kødet og lad det køle af.
  5. Rul butterdejen ud på et meldrysset bord, og beklæd de forme, du ønsker at bruge, med dejen. Fyld hver form helt op med kødfyldet og dæk til med butterdejslåg. Rids lågene let med en skarp kniv. Pensl toppen med det piskede æg, og bag derefter tærten direkte på bunden af ovnen i 45 minutter, indtil dejen er bagt, puffet op og gyldent på toppen
  6. Fjern fra formene og server.
  1. Læg oksekødet i en stor skål, drys melet over og krydr med salt og peber. Vend det godt sammen.
  2. Sæt en tykbundet gryde på komfuret over medium varme og hæld en spiseskefuld olivenolie i. Tilsæt halvdelen af oksekødet og steg det under omrøring i ca. 5 minutter eller indtil det er brunet. Hæld det over på en tallerken. Gentag med resten af oksekødet og olien.
  3. Tilsæt skalotteløg, gulerødder, selleri, hvidløg, frisk timian og svampe, og steg det hele i 5 minutter. Hæld derefter det brunede oksekød ned til grøntsagerne og rør rundt. Hæld mørkt øl i og tilsæt vand eller oksefond, så ingredienserne er dækket af væden. Kog op og lad det simre i 1,5-2 timer eller indtil kødet er mørt.
  4. Lav en jævning ved at smelte smørret i en lille gryde med en skefuld væske fra det kogte kød og rør melet i. Si al væsken fra kødet og pisk det gradvist ind i jævningen. Hæld saucen tilbage over kødet og lad det køle af.
  5. Rul butterdejen ud på et meldrysset bord, og beklæd de forme, du ønsker at bruge, med dejen. Fyld hver form helt op med kødfyldet og dæk til med butterdejslåg. Rids lågene let med en skarp kniv. Pensl toppen med det piskede æg, og bag derefter tærten direkte på bunden af ovnen i 45 minutter, indtil dejen er bagt, puffet op og gyldent på toppen
  6. Fjern fra formene og server.